Mip rose

De zon in het glas

Rechtstreeks uit de Provence, de zon in je glas. Dat is toch zomers genieten? En Provence rosé’s… tja die waren, zijn en blijven helemaal hot en happening. De kleur, het frisfruitige karakter, de zon die schijnt. Provence rosé is een no brainer.

Een stukje geschiedenis

Wijnbouw in de Provence gaat eeuwen terug en is mogelijk zelfs een van de eerste regio’s van Frankrijk waar druivenstokken werden aangeplant. Zo zouden de Grieken in de zesde eeuw voor Christus al stokken hebben geplant, daar in het zonnige zuiden van Frankrijk.

Provence, La Vie Est Belle

Wijnbouw, zon, lavendelvelden, heerlijk eten. De Provence heeft alles in huis voor de zonaanbiddende wijnliefhebber. Met het meest mediterrane klimaat van Frankrijk, drieduizend zonuren en maar weinig neerslag in het jaar, mag het klimaat subtropisch heten. Zon en warmte zijn goed voor druiven om te groeien, maar dan natuurlijk wel met mate. Ondanks dat het zinderend heet kan zijn, kan het er ook behoorlijk waaien. De welbekende mistral kan voor behoorlijk wat windstress zorgen, maar daar waar de wijngaarden beschermd worden tegen de meeste harde winden, biedt de mistral een verkoelende werking. En zo kunnen de druiven toch nog een beetje afkoelen.

In het glas: MiP rosé

Rosé is het lekkerst op z’n jongst. Uiteraard kan een fles nog prima een jaar, en in sommige gevallen twee jaar gedronken worden. Maar des te “verser” de oogst, des te beter. Zodra de zon ging schijnen, pakte ik dan ook de nieuwe oogst MiP rosé uit de koelkast. MiP (made in Provence) is een op en top Provence rosé, gemaakt van typische Provence druiven: cinsault, grenache noir en syrah.

Hoe het smaakt

Deze MiP Classic is een smaakvolle rosé vol sappige rode vruchten (frambozen, besjes en aardbei) met verfrissend citrusfruit en een partje perzik voor een licht tropisch vleugje. Schenk het bij de borrel, bij de barbecue of bij een heel scala aan visgerechten. Succes gegarandeerd. Proost!

Wijndummy

Deel dit :