de nacht van de wijn 2

Wijnfestival news flash! Nacht van de Wijn

Er is weer een nieuw wijnfestival om toe te voegen aan je agenda: Nacht van de Wijn. Een nachtelijk wijnfestival, zoals de naam al doet vermoeden, dat van 6 op 7 juli 2019 gehouden zal worden in de Central Studio’s in Utrecht.

Wijn & More

Naast alle bekende druivenrassen kun je je tijdens de Nacht van de Wijn ook laten verrassen door nieuwe ontdekkingen en opkomende wijngebieden. Een uitgelezen kans om je eens in wat andere druifjes te verdiepen. Naast wijn is er natuurlijk volop muziek, entertainment en zijn er rollende keukens.

de Nacht van de wijn 1

Verkiezing populairste druif

Op het festival zijn er ook stands waar je wijnen van één bepaalde druif kunt proeven. Je kunt ze allemaal per slokje proeven om je smaakpalet optimaal uit te breiden. Veel proeven zonder niet al te beneveld je weg naar huis te moeten vinden dus. Je kunt voorafgaand en tijdens het evenement stemmen op je favoriete druif. Om twaalf uur ‘s nachts wordt door een mystery wijn-VIP de “populairste druif van Nederland 2019” bekend gemaakt.

de nacht van de wijn 4

Grootste wijncollege

Tijdens de Nacht van de Wijn vindt ook het grootste wijncollege van Nederland plaats. Janna Rijpma, initiatiefneemster: “Steeds meer mensen raken op hun eigen manier geïnteresseerd in wijn. We zien gelukkig ook steeds meer smaakherkenning en voorkeur bij de consument. Toch blijven veel mensen lang aan hun voorkeursdruif vastzitten terwijl er zo veel te ontdekken is. Met dit event willen we bezoekers op een speelse manier over de drempel trekken om buiten de gebaande paden te proeven.”

Initiatiefnemers en partners van Nacht van de Wijn

Nacht van de Wijn is een gezamenlijk initiatief van Milan Gennissen en Janna Rijpma de nacht van de wijn 3Meppelink, beiden geen onbekende namen in de Nederlandse wijnwereld. Milan is onder andere eigenaar van de evenementenorganisatie “Meisjes van de Wijn” en Janna is vinoloog, werkzaam als wijnjournalist en de auteur van het boek “Wijngids voor vrouwen”. De Nacht van de Wijn wordt verder ondersteund door de Koninklijke Vereniging van Nederlandse Wijnhandelaren (KVNW), Stichting Dranken Examens en Normering (SDEN), Stichting Wijn Onderwijs Nederland (SWON), Pitch Communicatie & PR en Pays d’Oc IGP wijnen.

Het feestje begint om 20:00 uur en zal tot 02:00 uur doorgaan. Je wordt niet thuisgebracht.

Meer Wijndummy

Voor meer Wijndummy like je de Wijndummy Facebookpaginavolg je Wijndummy op Instagram en ga naar het Wijndummy YouTube kanaal. Heb je tips? Mail naar info@wijndummy.nl!  

Wijndummy

Deel dit :