House of Cards wijn

De House of Cards wijncombi

Het nieuwe seizoen van de immens populaire serie House of Cards staat alweer even op Netflix en menig fan heeft er al heel wat afleveringen doorheen gejaagd. Wees overigens niet bang, er zitten geen spoilers in dit stuk.

House of Cards wijnen

House of Cards

Voor wie het niet kent: House of Cards (met Kevin Spacey in de hoofdrol) neemt de kijker mee naar het politieke Washington waar je een -fictief- kijkje achter de schermen krijgt. Leugens, bedrog, gekonkel, intriges, moord, seks en door pr-mensen opgedrongen romantiek, de serie heeft het allemaal.

Als kijker volg je de weg van politicus Frank Underwood naar de top en ziet wat hij moet doen om zijn positie veilig te stellen en natuurlijk hoe hij die denkt te kunnen behouden. Zijn vrouw wijkt daarbij dan ook niet van zijn zijde, gewild of ongewild en zorgt zelf ook voor wat pittige verhaallijntjes.

Nu het nieuwe seizoen weer te bingewatchen is, zat ik te denken wat nu de perfecte wijncombi is. En waarom dan niet de wijn afstellen op de twee hoofdpersonen?

House of Cards op Netflix

Frank Underwood

Het is een klootzak en toch hoop je dat hij aan de top blijft. Iets wat ik persoonlijk erg knap House of Cards bloed Frank Underwoodvind van de makers.

Wijnprofiel rood: krachtig, intens, tannines, kruidig
Wijnkeuze: Peter Lehmann, Shiraz 2011, € 11,49 Gall&Gall
Met een hint van metaal, er kleeft immers bloed aan zijn handen…

 

House of Cards wijn Frank

Claire Underwood

House of Cards bloed Claire UnderwoodEen ‘angel in disguise’. Claire Underwood lijkt zo charmant, maar heeft zeer scherpe randjes. Menigeen die haar dwarsboomt, komt gewond uit de strijd.

Wijnprofiel wit: elegant, zacht, bittertje
Wijnkeuze: Fairview, Viognier 2015, € 14,99 Gall&Gall
Het bittertje in de afdronk is typisch voor dat scherpe randje van de geslepen Claire.

House of Cards wijn Claire

Veel kijkplezier en proost!!!

Voor meer Wijndummy like je de Wijndummy Facebookpagina en volg je Wijndummy op Instagram. En heb je tips? Mail mij danWijndummy

Deel dit :