Apostelhoeve

De Apostelhoeve, wijn van eigen bodem

Nederland wijnland? Jazeker! En die wijnen worden alleen maar beter en beter. Inmiddels zijn overal in Nederland wel wijngaarden te vinden. Maar de oudste en meest bekende is de Apostelhoeve. Op de Louwberg ten zuiden van Maastricht ligt het wijndomein in het midden van het Jekerdal.

Familiebedrijf

De Apostelhoeve is een hecht familiebedrijf. In 1970 besloot fruitteler Hugo Hulst een wijngaard aan te leggen op de zuidhellingen van het Jekerdal. Destijds werd er maar mondjesmaat wijn gemaakt en leverden de druivenstokken bij de eerste oogst zo’n 1400 flessen wijn op. Dat is tegenwoordig wel anders en rollen er vandaag de dag zelfs meer dan 110.000 flessen van de Apostelhoeve de kelders uit. Het wijndomein beslaat tegenwoordig zo’n twintig hectare waar vijf verschillende druivenrassen op staan aangeplant: müller-thurgau, auxerrois, riesling, pinot gris en sinds een paar jaar ook viognier.

In het glas: De Apostelhoeve ‘Cuvée XII’

Op het moment dat we deze openen is het Koningsdag. De uitgelezen dag als je zo’n vrolijk oranje etiket in je koelkast hebt liggen. Al kan deze wijn uiteraard altijd gedronken worden. De Apostelhoeve Cuvée XII wordt gemaakt van de druiven auxerrois, müller-thurgau en pinot gris.

Een frisfruitig glas vol citrus en exotisch fruit. Denk grapefruit, lychee, perzik, peer en limoen. Zelfs nog een vleugje bloesem om het allemaal nog extra aantrekkelijk te maken. Nederlandse zon in het glas!

Wat eet je erbij?

Bij een Nederlandse wijn horen asperges. En laten witte asperges nu perfect te combineren zijn met de Apostelhoeve wijn. Liever geen asperges? Geen probleem. Dit is een wijn die bijna overal wel bij te plaatsen is. Verschillende soorten vis, met of zonder sasuje, salades, pastegerechten, wit vlees en risotto. Het past allemaal prima bij deze ‘Cuvée XII’. Proost!

Wijndummy

Deel dit :