Wijn en spijs

Culinair genieten onder de heerlijke lentezon in Hilversum

Afgelopen weekend konden WijnSpijs-wandelaars weer genieten van een Culinaire Wandeling in Hilversum. Hilversum is wellicht niet de eerste stad waar je aan denkt om eens lekker te ontdekken, en dat er meer is dan alleen het Mediapark weten veel mensen dan ookwijnspijs kaarten en wijn niet. Toch kan de mediastad van Nederland je verrassen, zowel met uitstapjes als op culinair gebied.

We vielen met onze neus in de boter. Niet alleen konden we zes restaurants van Hilversum af waar de meest mooie gerechtjes in de keukens werden bereid, we konden ook nog eens in de volle zon op de terrasjes aan onze kleur werken. Wat een prachtig weer en wat een prachtige wijnen werden er ook bij deze wandeling weer geserveerd. Van een overheerlijke cannelloni bij restaurant Paisan in combinatie met een fluweelrode blend uit het Italiaanse Puglia, tot een verrassende rouleau van zalm en dorade met een frisse verdejo uit de Rueda bij restaurant Déjà Vu.

restaurant compilatie WijnSpijs

Hoe werkt het?

Voor wie nog niet weet hoe de Culinaire Wandeling werkt, zal ik even een korte uitleg geven. Op de site van Wijnspijs.nl vind je onder het kopje Culinaire Wandeling de agenda. Daar staan alle steden die de komende maanden meedoen met de bijbehorende data. Kies een stad en bestel je kaarten. Heb je dieetwensen of drink je liever geen rode wijn? Je kunt het allemaal aangeven. Je krijgt na betaling je strippenkaarten en een plattegrond opgestuurd met de te volgen route. De wandeling is altijd tussen 12:00 en 17:00 en je loopt gewoon op je eigen tempo. Het leuke van je eigen woonplaats kiezen is dat je misschien bij restaurants komt waar je normaal niet komt. Het leuke van een vreemde stad is om die te ontdekken. De wandeling is vaak op zondag, dus je kunt er ook een weekendje weg van maken! De deelnemende restaurants, meestal zes of zeven, pakken uit met kleine, culinaire hoogstandjes en kiezen daar een bijpassende wijn bij.

restaurant compilatie Wijnspijs

Hilversum is zeker een aanrader en staat ook weer op de agenda. Er is nog geen datum voor, dus hou de site in de gaten. Alvast reserveren kan natuurlijk ook. Hilversum is meer dan het Mediapark waar je als bezoeker de radio- en tv wereld kunt ontdekken in Beeld en Geluid. Hilversum is omgeven door prachtige stukken heide en bos waar je mooie wandelingen kunt maken. Daarnaast is er voor liefhebbers van architectuur genoeg te zien. Hilversum is immers ook bekend door de werken van architect Willem Dudok. En als je dan toch voor wijn komt, bezoek dan ook Wijngaard Zonnestraal, vlakbij het vliegveld van Hilversum.

wijnspijs kaarten

De zes restaurants van deze wandeling waren: Heren Spyker, Bleu, Déjà Vu, Paisan, Puur Smaeck en De Open Keuken. Allemaal leuke restaurants waar je ook buiten de Culinaire Wandeling om heerlijk kunt eten. Oh, en ook aan de afterparty was gedacht. Het bleef nog lang gezellig onder de lentezon bij Wijnbar Vintage.

Voor meer Wijndummy like je de Wijndummy Facebookpagina en volg je Wijndummy op Instagram. En heb je tips? Mail mij danWijndummy

Deel dit :