Orange wine 3

Champagne, kaviaar en Orange Wine op de Gastronomiebeurs

Wat was het weer een verwennerij om afgelopen week over de Gastronomiebeurs in Utrecht te struinen. Tientallen stands van verschillende importeurs en bedrijven met heerlijke wijnen, kazen, vlees en vis en nog veel meer.

Proeverij naar mijn hart

Ik belandde al vrij snel in een Champagne en kaviaar demonstratie. Je kreeg zes Orange wine 4verschillende Champagnes te proeven en Persian Caviar zorgde voor de kaviaar. Leuk om te merken hoe verschillende smaken met elkaar werken of juist helemaal niet. Zoals drie kleine proeflepeltjes met zalm, zalm en kaviaar en een lepel met truffel erbij. De ene Champagne kon de truffel dan bijvoorbeeld niet aan of andersom en een andere combinatie zorgde weer voor een overheerlijke smaakexplosie. Zo zie je maar weer dat het belangrijk is om te proeven, proeven en proeven. Ook wanneer je thuis aan het koken bent. Trek desnoods een paar wijnen open en probeer je gerecht uit met kleine proefslokjes. De wijnen die je dan besluit niet te schenken bij het eten, komen toch wel op, tenminste bij ons thuis wel.

Orange Wine 1

Verrassing

Maar weer even terug naar de Gastronomiebeurs. Terwijl ik lekker aan het struinen was tussen de standjes, liep ik tegen de wijnen aan van The Orange Wine Club. Jazeker, oranje wijn. Is dat hetzelfde als de blauwe wijn die maar geen trend wilde worden? Nee, zeker niet. Orange Wine is tegenwoordig hip, maar zeker niet nieuw.

Orange wine 5

Orange Wine

Orange wine 3De kleur is echt oranje, maar niet door toegevoegde stoffen. Het is witte wijn, maar dan op de manier van rode wijn gemaakt. Say what? Even simpel: bij witte wijn worden de schillen en het sap na het persen van elkaar gescheiden en bij rode wijn blijven de schilletjes en pitjes een geruime tijd lekker mee weken. Voor Orange Wine wordt gewerkt met witte druivenrassen waarvan de schillen mee vergisten in de most, het druivensap. In de schil zitten kleurstoffen waardoor de wijn kleuren kan krijgen van geel tot oranje. Omdat de schillen en pitten mee vergisten krijgt de wijn ook tannines mee en dus een flinke kick. Orange Wines zijn natuurlijke wijnen, zonder al te veel toevoegingen. Een echte must try als je eens wat anders wil. Je kunt het niet vergelijken met rode of met witte wijnen, het is oranje, anders, bijzonder en sommige zijn heel lekker. Misschien moet je er even aan wennen, maar ik ben om!

Meer Wijndummy

Voor meer Wijndummy like je de Wijndummy Facebookpagina, volg je Wijndummy op Instagram en ga naar het Wijndummy YouTube kanaal. Heb je tips? Mail naar info@wijndummy.nl!  Wijndummy

Deel dit :