Fleur de Miraval / Brad Pitt

Champagne Fleur de Miraval by Brad Pitt

Dat Brad Pitt in de Provence door de wijngaarden struint en de inmiddels beroemde Château Miraval Rosé op de markt brengt, dat wisten we al. Maar meneer Pitt zit nu ook in de Champagne! In samenwerking met de familie Péters, een gevestigde naam in de Champagne, is daar nu de Champagne Fleur de Miraval.

Brad Pitti Champagne Fleur de Miraval 1

Geduld

Aangezien Champagne niet zo 1, 2, 3 klaar is, duurde het proces om Champagne Fleur de Miraval op de markt te krijgen dan ook meerdere jaren. Vijf jaar om precies te zijn. Aldus wijnmaker Perrin, mede eigenaar van Jolie-Pitt’s Château Miraval en bekend van Rhône’s Château de Beaucastel. Brad moest dus wel even geduld hebben totdat zijn idee van een roze bubbel het levenslicht kon zien. In die vijf jaar hebben de families Perrin en Péters hard gewerkt om de blend en het rijpingsproces te finetunen.

Champagne Fleur de Miraval

Vijf jaar, maar dan heb je hopelijk ook wat. Maar ook wij moeten nog heel even geduld Brad Pitti Champagne Fleur de Miraval 3hebben, want Champagne Fleur de Miraval Rosé wordt op 15 oktober 2020 uitgebracht. Het is een blend van 75% Chardonnay en 25% Pinot Noir. De wijn is gemaakt volgens de unieke saignée-methode, wat de wijn zijn subtiele, roze kleur geeft. De combinatie van oudere Chardonnay met jonge Pinot Noir druiven geeft de wijn (volgens het persbericht) mooie tonen van rode bes en framboos, met een delicate mineraliteit. Na de fermentatie rijpt de Rosé Champagne voor 3 jaar op fles in de donkere kelders van Le Mesnil-sur-Oger, waar de familie Péters gevestigd is.

“Dit project is in de eerste plaats een artistiek avontuur, omdat de creatie van uitzonderlijke wijnen een vorm van kunst is”, legt familie Perrin uit. “Rodolphe Péters deelt onze passie voor ’s werelds beste wijnen. Toch, als we samen vintage Rosé Champagnes dronken, kwamen we tot dezelfde conclusie: we houden van de vintage aroma’s die Rosé champagnes ontwikkelen. Helemaal als deze neigen naar Chardonnay, maar we vinden vaak de rode wijn aroma’s te aanwezig. Daarom wilden wij een ander soort Rosé Champagne maken waarin rijpe Chardonnay-druiven geblend worden met jonge Pinot Noir-druiven.”

Kleine domper

Uiteraard ben ik enorm benieuwd, maar de vraag is of je het ooit gaat proeven. Er zijn slechts 20 duizend flessen beschikbaar voor de hele wereld. Er is hoop, want Wine & Spirits, dé Miraval importeur van Nederland, heeft reeds een aantal flessen toegezegd gekregen. Maar wat die gaan kosten…… Al krijg je dan wel een speciaal gelakte fles, om de wijn te beschermen tegen UV-straling. Veel werk met als doel om, zoals Brad Pitt het zelf omschrijft: “Een champagne te creëren die gevoelens oproept van kwaliteit, prestige, feest en luxe”. Prima Brad… stuur maar een flesje op.

Meer Wijndummy

Voor meer Wijndummy like je de Wijndummy Facebookpagina en volg je Wijndummy op Instagram. Heb je tips? Mail naar info@wijndummy.nl!  Wijndummy

Deel dit :