hoofdfoto celebrate diversity

Celebrate Diversity: wijn met een boodschap en een beetje baldadigheid

Veel wijnen hebben een verhaal. Soms zit dat verhaal in de manier van maken, in de familiehistorie of juist in wat de wijn uitdraagt. En dat laatste is precies het geval bij de ‘Celebrate Diversity’ wijnen van Miranda Beems. Ik vind dan ook persoonlijk dat de organisatie van de Gay Pride deze wijnen moet gaan adopteren voor de komende editie. Zowel bij de rode als bij de witte wijn, spat de kwaliteit uit je glas. En dan zijn de flessen nog betaalbaar ook.

Miranda Beems Wijnimport

Passie voor wijn en Miranda Beems zijn met elkaar verbonden als boten bij de Canal Parade. Haar core business is Hongarije, maar ze importeert ook geweldige wijnen uit Oostenrijk, Duitsland en Roemenië. Wat je ook bestelt, de kwaliteit is gegarandeerd. En er komen echt onwijs goede wijnen uit die landen. Probeer het eens en je zult versteld staan van de pure smaak en de geweldige aroma’s.

Celebrate diversity wijnen

Maar goed, terug naar ‘Celebrate Diversity’. Al lange tijd doet Miranda zaken met het Hongaarse wijnhuis Etyeki-Kúria. Dit wijnhuis verkoopt haar wijnen met poppetjes op het Celebrate diversity wijn-en-etenlabel. Zo heb je er één met een mannetje, een vrouwtje en één mannetje én een vrouwtje. Miranda, die altijd al een eigen wijnlabel wilde hebben en een lans wil breken voor diversiteit, vroeg zich af waarom er geen mannetje-mannetje en vrouwtje-vrouwtje varianten waren. Voor Hongaarse begrippen is dit toch nog ongehoord, maar daar trok Miranda zich niets van aan. Met haar droom van een eigen label en een flinke dosis baldadigheid stapte ze dan ook naar de wijnmaker en tadaaaaaaaaaaaa.

Celebrate Diversity by Miranda Beemswit-

Herkomst: Etyek-Buda, Hongarije
Druiven: Királeányka en Szürkebarát (Pinot Gris)
Alcoholpercentage: 12 %
Proefnotitie: Een ‘all season white’. Wat nou wit in de zomer en rood in de winter?! Deze wijn kan alles aan, van een zomers terrasje in de brandende zon tot een zonnige ijskoude winterdag. Gooi die tuinfakkels en/of vuurkorf aan en schenk die fles in. De smaak is fris en fruitig met een aroma van peer en grapefruit. De zuren zijn lekker aanwezig en daarom past deze wijn ook goed bij een homemade zuurkoolschotel of zuurkoolsalade.
Prijs: € 7,88
Te koop: via de webshop van Miranda op Dovin.nl

Celebrate Diversity by Miranda Beems-rood

Herkomst: Etyek-Buda, Hongarije
Druiven: Kékfrankos, Merlot, Zweigelt, Pinot Noir
Alcoholpercentage: 13 %
Proefnotitie: Eigenlijk geldt voor deze rode wijn precies hetzelfde als voor de witte wijn van Celebrate Diversity. Het is ‘all-season’. Al zou ik deze dan weer niet in de zomer in de brandende zon drinken, maar meer wanneer die zon al onder is. Als je de wijn nu in de winter ruikt en proeft, wil je op dat moment niets liever dan met je voeten op de bank, fleecekleed optioneel, en gewoon genieten. Het is een frisse en warme rode wijn tegelijk met een aroma van kersen en frambozen en met een licht zuurtje. Heerlijk voor gewoon zo, maar ook echt een topper voor naast de zelfgemaakte (oké, of gekochte) goulash. En zoek je nog een wijn voor bij een chocoladedessert, zoals bijvoorbeeld een chocoladefondue na je kerstdiner, dan kun deze wijn daar gerust bij serveren.
Prijs: € 9,45
Te koop: via de webshop van Miranda op Dovin.nl

Ik zou zeggen: Celebrate Diversity!

celebrate diversity wijndrinken

Voor meer Wijndummy like je de Wijndummy Facebookpagina en volg je Wijndummy op Instagram. En heb je tips? Mail mij danWijndummy

Deel dit :