champagne oud en nieuw disdonc

Bubbelend oud en nieuw door met de champagnes van DisDonc

champagne oud en nieuw disdoncDe vraag elk jaar is weer: Met welke bubbel duiken we het nieuwe jaar in? De keuze is oneindig, van de meest exclusieve bubbels tot de lekker goedkope fles die je toch alleen maar koopt omdat het ‘plop’ zegt om twaalf uur. Ik hoor ook vaak dat mensen geen hoge pet op hebben van champagne omdat ze het, en ik quote, ‘droge meuk’ vinden en ‘ik dan toch alleen maar prik voel in mijn neus’. Nou het scheelt dat je dan gewoon op zoek moet naar een goede bubbel die bij je past. Ik heb persoonlijk drie toppers die ik zo gedurende het gehele oud en nieuw gebeuren op verschillende momenten kan schenken. Ze komen allemaal via Jaqueline van Dis Donc onze huiskamer binnen. Zij werkt met een aantal kleinere champagneboeren die oog hebben voor kwaliteit.

Say cheeeeeese

Champagne keuze: Vincent Couche, Bulles de Miel, demi-sec (semi-zoet)
Plop-moment: ’s Middags bij de borrel met kaasplankje
Druiven: Pinot Noir 72 % en Chardonnay 28 %
Alcoholpercentage: 12,5 %
Prijs: € 34,95 (75 cl)
Proefnotitie: Heerlijk fris, hints van citrus gecombineerd met de vollere smaken van gele appel en honing. Past prefect bij een kaasplankje of serveer het met een hard kaasje. Wil je liever pas met het eten aan de bubbel? Dan kan deze champagne ook erg goed bij een (niet te zoet) dessert. Vanwege de lichte zoetheid in deze wijn, kan de Bulles de Miel ook erg goed bij die oude vertrouwde oliebol.
Belangrijk: ‘Doordrink-alert! En erg populair, dus langere besteltijd.

champagne oud en nieuw vincent couche

Get the party started

Champagne keuze: R. Pouillon, Cuvée de Reserve, brut (droog)
Plop-moment: Na het diner, op de bank bij de oudejaarsconference of het bordspel
Druiven: Pinot Noir 70 % vermengd met een beetje Chardonnay en Pinot Meunier
Alcoholpercentage: 12,5 %
Prijs: € 30,75 (75 cl)
Proefnotitie: Laat je niet afschrikken door het label ‘brut’, want het is zeker geen beendroge bubbel. Deze champagne krijgt volop aandacht binnen het bedrijf, het is immers de blauwdruk van het bedrijf Champagne Pouillon. ‘Kick back and relax’ of borrel gezellig met vrienden onder het genot van deze wijn met aroma’s van acacia, pijnboompitten, kweepeer, amandelen en lichte honingachtige finale. Ook breed inzetbaar bij alle gangen van een diner. Vooral bij de wat vettige gerechten zoals foie gras, paté of eend.
Belangrijk: ‘Doordrink-alert! En let even op de besteltijd.

champagne oud en nieuw r pouillon

Happy New Yearrrrrrrrr

Champagne keuze: Louis Casters, Cuvée J.L.
Plop-moment: De ultieme champagne hoort op het ultieme moment, iets met middernacht dus
Druiven: Chardonnay 70 %, Pinot Meunier 15 %, Chardonnay 15 %
Alcoholpercentage: 12 %
Prijs: € 45,50 (75 cl)
Proefnotitie: Je moet deze wel aan kunnen, want de smaak is voor een champagne best zwaar. Dat is ook niet zo gek, want de complexiteit (en kwaliteit) van deze bubbel is erg hoog. Dat komt doordat de wijn de hele periode onder kurk rijpt, en dat proef je! Wat een godendrank zeg, echt bijzonder. De champagne is romig, vol en fruitig. Denk aan tropische vruchten, appel, amandel, boter en een hint van karamel. Een champagne zoals je die nog nooit hebt geproefd! Mocht je dit bij je diner willen serveren, ga dan voor gerookte zalm, coquilles, truffel of gevogelte. Ook erg goed te combineren met harde kazen, camembert en roodflora kaas.
Belangrijk: Laat de champagne een kwartiertje voor gebruik even open staan.

champagne oud en nieuw louis casters

Voor meer Wijndummy like je de Wijndummy Facebookpagina en volg je Wijndummy op Instagram. En heb je tips? Mail mij danWijndummy

Deel dit :