Cava hoogvliet 2

Bubbel tip: Feestelijke cava onder vijf euro

Ik merk dat ik de laatste tijd steeds meer bubbel fan ben. Voor mij hoeft het niet alleen bij feesten of partijtjes, maar kan het prima op elk borrelmoment. En dan hoef je echt niet gelijk voor de dure champie te gaan, er zijn nog genoeg betaalbare alternatieven.

Goedkopere bubbels

De goedkopere bubbels vinden we bijvoorbeeld in de schappen onder de namen Crémant, Prosecco, Cava en Sekt. Crémant is een mousserende wijn uit bepaalde gebieden in Frankrijk die de naam Champagne niet mogen voeren, omdat ze niet uit de Champagnestreek komen. Verschillende gebieden staan bekend om hun Crémant, denk aan de Crémant d’Alace, Crémant de Bourgogne, Crémant de Loire etc. Deze worden op dezelfde manier gemaakt als Champagne, oftewel op de méthode traditionnelle. Cava is weer de Spaanse versie van een mousserende wijn en Prosecco komt uit de Italiaanse provincie Veneto. Sekt is dan weer een bubbel van onze oosterbuur, Duitsland. Sommige van deze alternatieven kunnen, net als Champagne, flink aan de prijs zijn, maar zijn over het algemeen goedkoper. Des te leuker is het wanneer je ineens stuit op een spotgoedkope fles mousserende wijn die ook nog eens heel goed te doen is.

Cava hoogvliet 1

Cava onder 5 euro

Cava hoogvliet 3De supermarkt Hoogvliet zit bij mij niet echt om de hoek en dus ben ik niet zo heel goed op de hoogte van hun wijn assortiment. Daarom vond ik het des te spannender toen ik er laatst was, om eens wat uit te proberen. Ik zag flessen Cava staan voor de schappelijke prijs van €4,69. Met dit soort prijzen verwacht ik niet veel. Je kunt er gewoon niet vanuit gaan dat er veel aandacht aan de wijn is besteed en deze lang heeft gerijpt. En dus of jij kunt genieten van complexiteit en een lange afdronk. Maar soms hoeft dat ook niet per se. Vooral niet wanneer je een feestje geeft en iedereen wil voorzien van bubbels.

Maar nu moet ik je zeggen dat ik toch aangenaam verrast was door deze Cava. De smaak is, zeker voor zo’n goedkope fles bubbels, goed aanwezig. Lekker fruitig en fris om het maar even snel te omschrijven. Ik ging voor de Brut, oftewel de droge versie, maar ze hebben ook een rosé bubbel en een Demi Sec, dat is dan weer half zoet. Ze hebben alle drie dezelfde prettige prijs van €4,69. De rosé heb ik ook geprobeerd en was ook best aardig, maar daar had ik iets meer fruit willen proeven. Maar met die prijs mag je dat eigenlijk helemaal niet eisen.

Volgens het alwetende internet heb je deze fles Cava ook bij andere supermarkten als Plus, Vomar en Deen. Al hebben ze niet allemaal de prijs van Hoogvliet, maar boven de grens van vijf euro komen ze niet.

Meer bubbels

Voor meer informatie over verschillende bubbels, kun je ook kijken naar de vlog die ik een tijdje terug maakte voor Libelle TV.

Meer Wijndummy

Voor meer Wijndummy like je de Wijndummy Facebookpagina, volg je Wijndummy op Instagram en ga naar het Wijndummy YouTube kanaal. En nu ook Twitter!!!!!!! Heb je tips? Mail naar info@wijndummy.nl!  Wijndummy

 

 

 

 

 

Deel dit :