Bourgondisch genieten met Louis Jadot

Maison Louis Jadot maakt tal van verschillende wijnen in de Bourgogne. En dan ook nog eens in verschillende prijsklassen. Voor iedere portemonnee dus wat. Het kenmerk van dit wijnhuis, behalve de onmiskenbare kwaliteit van de wijnen, is toch wel het hoofd van Bacchus (God van de wijn) die de etiketten siert.

Lange geschiedenis

De geschiedenis van het wijnhuis gaat terug tot 1826. Toen werd de eerste wijngaard aangekocht: Beaune Premier Cru Clos des Ursules. In 1859 werden de eerste stenen gelegd voor het Domaine door Louis Henri Denis Jadot. En vandaag de dag is het wijnhuis niet meer weg te denken uit Beaune en de Bourgogne.

SPOTLIGHT: Louis Jadot – Couvent des Jacobins – Pinot Noir 2020

De Couvent des Jacobins is een fruitige Louis Jadot pinot noir van druiven uit de Côte d’Or, Chalonnais en Auxerrois. Na een maandenlange rijping op eikenhouten vaten, wordt de wijn gebotteld en is de wijn klaar om als ware traktatie op tafel gezet te worden. Een wijn die nu al heerlijk op dronk is, maar ook nog twee tot maximaal vijf jaar in je kelder kan blijven liggen. Des te langer de rijping, des te complexer de wijn.

In het glas

Warm robijnrood. Rijk pinot noir bouquet vol kersen, kruiden, kreupelhout en een vleug rood bosfruit. Sappig van smaak met veel kersenfruit, zwarte bessen, kruidig met een vleugje laurier. Elegant, licht complex, sappig en het lekkerst als de wijn een beetje wordt gekoeld. Heerlijk bij elke bbq, gegrild vlees, charcuterie of gegrilde groenten. Let er bij het koelen van de Louis Jadot wijn op dat je het niet te koud drinkt. Een temperatuur van zo’n 14-16 °C is prima.

Meer Wijndummy

Voor meer Wijndummy like je de Wijndummy Facebookpagina en volg je Wijndummy op Instagram. Heb je tips? Mail naar info@wijndummy.nl!  Wijndummy

Deel dit :