wijndummy bordeaux

Borrelen bij de zuiderburen tijdens ‘Eat Brussels, drink Bordeaux’

Je zag het misschien al op de Wijndummy Facebookpagina of op het Instagram account. Het festival ‘Eat Brussels, drink Bordeaux’ vond dit weekend plaats in Brussel. Niet verrassend, gezien de titel natuurlijk. Aangezien Brussel om de hoek ligt, reden wij er vrijdagavond na het werk heen zonder echt te weten wat wij de volgende dag konden verwachten.

ingang-en-kaarten-bordeaux

Taal-twilight

Elke keer wanneer ik in Brussel ben, raak ik weer in de war van de taal. Spreek je Frans, Nederlands of Engels? Dat laatste omdat mijn Frans wat te wensen overlaat voor bepaalde conversaties en hun Nederlands ook. Het blijft toch gek dat je in een dergelijke taal-twilight zone komt na amper twee en een half uur rijden. Oh, en dan heb je natuurlijk ook nog de momenten wanneer je ergens bent, mensen Frans hoort praten en jij daar vrolijk in meegaat. Vervolgens hebben ze geduld en staan ze je vriendelijk knikkend te woord om uiteindelijk bij het weggegaan je nog in vloeiend Vlaams een fijne dag te wensen. Ik vind het onhandig.

Wijnfestival

Maar goed, het wijnfestival. Want daar kwamen we tenslotte voor. Voor het derde jaar op rij werd het festival ‘Eat Brussels’, georganiseerd in samenwerking met Bordeaux Wijnen. Voor deze gelegenheid was het Warandepark bij het Koninklijk Paleis omgetoverd tot een ware proeftuin. Qua gezellige look kan het nog wel het één en ander gebruiken, maar het idee is top. In vier grote tenten stonden verschillende stands met Bordeaux wijnen en mini keukens door elkaar heen. In die pop-up keukens waren Brusselse chef-koks hard aan het werk om allerlei gerechten uit te serveren. De opzet was strak, beetje beurs-achtig en overzichtelijk. Dat dan weer wel.

stands-bordeaux

Er waren teveel verschillende flessen om allemaal te proeven, maar er was in ieder geval genoeg. Meer dan tachtigduizend proefglazen werden er in vier dagen tijd geschonken.

eten-boredeaux

Bottoms up!

Ondanks de strakke opzet was het allemaal erg goed geregeld. Bij de kassa kon je verschillende soorten kaarten kopen. Wij gingen voor de ‘pass’ waarbij je elf proefglazen wijn kreeg, twee muntjes voor gerechten en twee bonnetjes voor water, koffie of thee. Zo’n festival in combinatie met de stad Brussel als weekendje weg is top en waarschijnlijk struin ik er volgend jaar weer rond. Echt tijd om je goed in de wijnen te verdiepen heb je niet, mede vanwege de gezellige drukte. Maar ach, op zo’n wijnfestival geldt maar één ding: bottoms up!

Voor meer Wijndummy like je de Wijndummy Facebookpagina en volg je Wijndummy op Instagram. En heb je tips? Mail mij danWijndummy

Deel dit :