Vida Vineria hoofdfoto

Blog nr 100!!!! Wijn bij Vida Vineria!

De honderdste blog van Wijndummy is een feit!!!!!!!!!!!!!!! Whoop whoop. En hoe vier je dat? Met wijn natuurlijk. En laat er nu net een nieuwe wijnbar zijn geopend in Hilversum waar ik dan prima het glas kan gaan heffen: Vida Vineria.

Waar er een tijdje terug winkeliers nog massaal het centrum uit leken te vluchten, trekt het nu alweer mooi aan in het Hilversumse en kun je er echt prima terecht voor een gezellig etentje of een leuke borrel. Met de komst van de Primark, Foodhall Mout en het verbouwde Hilvertshof (overdekt winkelcentrum) is de levendigheid weer terug. En nu dus ook ‘Vida Vineria’, de nieuwste wijnbar naast ‘Vida’ de tapasbar.

Vida Vineria

Vida Vineria ademt gezelligheid. Binnen is het knus met een mooi strak, maar toch ook warm interieur met comfortabele stoelen en banken. Daar kun je wel een paar uurtjes doorbrengen met je glas wijn. Het gedeelte buiten is groot. Niet alleen is er een enorm terras achter, er is ook een speelveldje aangelegd waar kinderen kunnen spelen terwijl ouders lekker in een zitkuil neer kunnen ploffen met hun glas wijn.

Vida Vineria compi

En dan die wijnen…. 127 verschillende maar liefst. Die zijn niet allemaal per glas te bestellen, maar ook wat wijnen per glas betreft: de keuze is reuze. De kaart is makkelijk onderverdeeld, niet alleen in de secties bubbels, wit, rosé, rood en zoet (dessertwijn), maar ook in smaaksensaties als fruitig, rond, fris etc. zodat je sneller een keuze kunt maken. En als je het echt niet weet, dan vraag je het gewoon aan het personeel. Die hebben genoeg kennis over hun wijnen om een wijn naar jouw smaak te vinden.

Vida Vineria brew masterIk heb natuurlijk nog lang niet elke wijn geproefd, maar de volgende keuzes zijn zeker aan te raden. Clos de Corten Blanc de Cabernet uit Moldavië: een witte wijn van het blauwe druivenras Cabernet Sauvignon. Erg verrassend zacht en fris. Con un Par Albariño: een frisse wijn met smaken van bloesem en citrus, gemaakt van de druif Albariño. Heerlijk bij bijvoorbeeld een oester die je ook bij Vida Vineria kunt bestellen. Behalve wijn hebben ze namelijk ook heerlijke pintxos. Als je wil gaan voor zwoel rood, dan is de Founders Estate Zinfandel een mooie keuze. Voor meer pit zit je zeker goed met The Brew Master. Een Zuid-Afrikaanse Bordeaux-blend die je op scherp zet. Tja…. en zo zijn er dus nog vele, vele, vele wijnen die het proeven waard zijn. Op naar de volgende keer dus maar!

Hilversum

Ben je van plan een keer richting Hilversum te komen om te winkelen, het Mediapark te bezoeken of gewoon om gezellig te borrelen, dan zijn hier nog wat tips en mijn all time favorites.

Wijn en eten

Paisan: Mijn ultieme restaurant favoriet. Aan de andere kant van het centrum, gezien van de kant van het station, maar met een kaart vol lekkernijen en overheerlijke wijnen. Ga voor volledige gerechten of maak er een tapasmiddag of avond van. Super aardige eigenaar die prima kan adviseren op het gebied van wijn en spijs.

Wijnbar Vintage: Een lief, gezellig wijnbarretje aan een super leuk steegje waar je lekker op het terras kunt zitten. Met een kaart vol wijn, per glas en per fles, is er genoeg keuze. En als je geen keuze kunt maken loopt er altijd wel iemand rond die jou een goed advies kan geven. Ook is er een kaart met borrelhapjes en met gerechten voor de goede trek. Aanrader is de kaasfondue MET truffel!!!!! Goddelijk.

Fat Joe’s Pasta and Wine: Overheerlijke pasta’s en andere Italiaanse heerlijkheden. En het belangrijkste: goede wijnen. Je kunt er terecht voor een snelle hap als je nog naar de bioscoop wil die vlakbij is, of wanneer je echt de hele avond lekker wil tafelen.

Foodhall Mout: Op het marktplein, tussen de bioscoop en de nieuwe wijnbar ‘Vida Vineria’ staat Foodhall Mout. Verschillende standjes in de foodhall serveren verschillende gerechten. Je kunt gaan zitten en eten en drinken bestellen of zelf rondlopen en dingetjes halen. Erg leuk om te zitten en het is een leuke ervaring. De wijnen zijn wel wat minder complex en verrassend, maar prima te doen.

Voor meer Wijndummy like je de Wijndummy Facebookpaginavolg je Wijndummy op Instagram en ga naar het Wijndummy YouTube kanaal. Heb je tips? Mail naar info@wijndummy.nl!  

Wijndummy

Deel dit :