blauwe wijn vino azul

De blauwe wijn vliegt je om de oren, maar voor ieder wat wils

Had ik tot voor kort nog nooit van blauwe wijn gehoord, laat staan een fles gezien, zit ik ineens in de tuin een tweede variant te testen. Goh, wat is het leven toch zwaar ūüėČ Introducing: *tromgeroffel* VINO AZUL! Tatatataaaaaaaa!

Blauwe wijn test!

Een aantal weken terug testte ik G√ģk, een blauwe wijn die vooral goed valt bij de wijndrinkers die van de wat zoete varianten houden. Het was leuk, opmerkelijk en op een bepaalde¬†manier ook wel lekker. Nu is het de beurt aan Vino Azul¬†van wijnhuis¬†Marqu√©s de Alcantara¬†die, in tegenstelling tot¬†de blend van¬†G√ģk, gemaakt is van 100% chardonnay. De eerste verrassing zit ‘m in ieder geval al bij het openen van de capsule. Ineens springt er een felrode kurk in het oog wat resulteert in¬†het kleurenpalet rood, wit en blauw. Toch geestig.

compliatie blauwe wijn vino azul

Bluedabediedabeda

Het blijft nog steeds gek om het blauwe drankje in een glas te schenken. Ondanks dat jevino azul blauwe wijn tafel weet dat het gaat om wijn en niet om iets engs als antivries of Glassex, is het toch bizar om iets te drinken wat je qua kleur en smaak niet kunt matchen in je hoofd.

Proeven maar:

Als je een blinddoek op zou hebben en zou ruiken, merk je gelijk dat je te maken hebt met een witte wijn. De geur is fris, bloemig en je ruikt tropisch fruit. Nu zijn mensen vaak huiverig voor chardonnay omdat ze denken dat het zware, boterige wijnen zijn. Dat hoeft zeker niet altijd zo te zijn. Er zijn genoeg chardonnay wijnen te vinden die heerlijk fris en fruitig zijn en dit is er zo eentje. De Vino Azul heeft een licht bittertje en zuurtje dat perfect past bij deze chardonnay. Daarnaast heeft de smaak in de verte wat weg van snoepjes, maar dan echt qua smaak en niet zo zeer wat betreft zoetheid.

Lekker kleurtje

Bij het zien van deze kleur denk ik aan de zee bij een bountystrand en dat vind ik een prima gedachte voor de soms wat druilerige zomerdagen hier in Nederland. En als de zon dan wel heerlijk schijnt, is het alleen maar een kleurige bonus. Deze heldere blauwe kleur krijgt de wijn door anthocyanen. Dat zijn de natuurlijke kleurstoffen die als blauw pigment in de schil van rode druiven voorkomt en in heel veel andere vruchten en planten.

inschenken blauwe wijn vino azul

Blauw vs Blauw

In de linkerhoek hebben we blauw en in de rechthoek de uitdager: blauw! Als ik toch de keuze moet maken tussen blauw en blauw, gaat mijn persoonlijke voorkeur uit naar deze Vino Azul. Niet alleen oogt de kleur frisser, de smaak bevalt mij ook beter. Het is echte wijn, ruikt naar wijn en smaakt naar wijn. De smaak is frisser en niet zo zoet. Als je juist fan bent van de zoetere wijnen, dan zit je weer beter bij G√ģk. Het is maar net waar je voorkeur ligt. Bij beide wijnen geldt in ieder geval: zet de fles goed koud, dan zijn ze het lekkerst.

FYI

Mocht je een fles Vino Azul van wijnhuis Marqués de Alcantara in huis willen halen om het zelf eens te proberen, je vrienden eens te verrassen of om bij een babyshower mee aan te komen (wel handig als het dan wel een jongetje is geworden), dan kun je het online bestellen. Een fles kost 12,95 en als je gelijk voor drie flessen gaat betaal je 37,50.

Voor meer Wijndummy like je de Wijndummy Facebookpagina en volg je Wijndummy op Instagram. En heb je tips? Mail mij dan! Wijndummy

Deel dit :