wijngaard wijntrends

Bijna vakantie! Op naar de zon, uh wijn

Ik ben enorm aan het aftellen, nog even en dan heb ik welgeteld twee weken vakantie! Woehoeeeeeeeeeee. Wat en waar hangt vooral af van het weer, want om nu de regen tegemoet te rijden is ook weer niets. Gelukkig is dat het voordeel van een tent in je auto gooien en op de bonnefooi richting het zuiden rijden. Het plan is de Elzas, denk aan gewurtztraminer, riesling, pinot blanc en Crémant d’ Alsace, dus ik hoop dat het zonnetje daar ook gaat schijnen.

Aan de wandel met wijn

Wat en hoe is zoals gezegd dus onbekend, maar 1 dag is in ieder geval al gevuld. Misschien Gerechten bij de wandelingdenk je: daar gaat ze weer! Inderdaad: een Culinaire Wandeling van Wijnspijs. Op 31 juli kun je mij in de binnenstad van Den Haag vinden. Zes restaurants zullen dan weer hun best doen een culinair hoogstandje op tafel te toveren met daarbij een passende wijn. En dan gaan we natuurlijk niet met de auto! Het leuke aan Den Haag vind ik persoonlijk dat je ervoor of erna (ligt eraan hoe hard die wijntjes aankomen) nog even kan uitwaaien op het strand. Ook lekkerrrrrrrrr!

WijnSpijs Wijnen

 

Strippenkaart
voorbeeld strippenkaart

Voor wie het concept nog niet kent: op de site van WijnSpijs kun je de agenda vinden en zien wanneer in welke stad de wandeling gehouden wordt. Er zijn zoveel steden in Nederland die meedoen dat er altijd wel één in de buurt is. Als je de kaarten hebt besteld, krijg je thuis je strippenkaart opgestuurd en een plattegrond zodat je zelfs na vijf wijntjes niet hoeft te verdwalen. Van te voren kun je trouwens aangeven of je nog dieetwensen hebt (geen vlees, vis, rode wijn etc.)

Het is één van mijn favoriete uitjes: je kunt een (on)bekende stad bezichtigen, komt in restaurants die je wellicht anders voorbij loopt en krijgt misschien nog nieuwe wijnen voor je neus die je nog niet kende.

Ik kan mij nu in ieder geval al verheugen op de 31e, hoe de rest van de vakantie er ook uit gaat zien. Mocht je nu ook zin hebben, maar die dag niet kunnen, dan raad ik je echt aan even de agenda te bekijken of er nog een leuke stad/datum voor je tussen zit! Oh, en heb je tips voor mijn trip naar de Elzas, dan hoor ik die graag!

Voor meer Wijndummy like je de Wijndummy Facebookpagina en volg je Wijndummy op Instagram. En heb je tips? Mail mij danWijndummy

Deel dit :