Barbera gin tonic 1

Zomerse wijncocktails: de Barbera (Gin) Tonic!

There’s a new cocktail in town en haar naam is Barbera Tonic. Samen met haar zusje Barbera Gin Tonic belooft het een leuke zomer te worden. Deze zomerse wijncocktails zijn super makkelijk te maken en zijn ook nog eens heerlijk fris en fruitig.

Barbera Chinato

Dankzij Greenflash Wijn mocht ik deze cocktails proberen. Basis is de Barbera Chinato van Carucci. Barbera Chinato is een aperitiefdrank en vindt zijn oorsprong in het Italiaanse Piemonte. Het heeft een prachtige diepe donkerrode kleur, intense aroma’s van rood fruit, kruiden en specerijen. Het is zoet met een licht bittertje en heeft een alcoholpercentage van 16 procent.

Barbera Tonic & Barbera Gin Tonic

Met de Barbera Chinato kun je lekker experimenteren wat cocktails betreft, maar de Barbera Tonic en de Barbera Gin Tonic zijn zeker een aanrader.

Barbera gin tonic 3

Barbera Tonic

Pak een groot glas, het liefst een gin tonic glas, maar anders is een groot wijnglas ook goed en gooi daar wat ijsblokjes in. Giet daar 4 cl van de Barbera Chinato overheen en zo’n 10 cl tonic. Even een beetje roeren en je cocktail is klaar!

Barbera Gin Tonic

Voor de versie met gin geldt precies hetzelfde als hierboven, maar dan voeg je nog 2 cl gin toe voordat je roert.

Barbera gin tonic 2De cocktails ruiken nog steeds wat zoet, maar zijn dankzij het mix and matchen met de andere ingrediënten, lekker fris. De Barbera Gin Tonic is mijn favoriet, omdat de gin er net even een extra kick en dimensie aan geeft. Ik blog dit nu dan wel als zomerse cocktail, maar door de aroma’s van de kruiden en specerijen misstaat deze cocktail ook zeker niet als een aperitief bij het kerstdiner.

De hoeveelheden die ik aangeef zijn op basis van smaak. Ik houd bijvoorbeeld niet van een al te zoete cocktail. Wil je het wel wat zoeter, dan maak je er bijvoorbeeld 6 cl Barbera Chinato van.

Bubbelicious

Een andere verrassing van Greenflash Wijn kwam in de gedaante van een super blije Barbera gin tonic 5 Valdo Spumante Rosefles bubbels: de Valdo Spumante Rosé. De Floral Jungle Edition is een mousserende wijn die je bij elke gelegenheid wel open kunt trekken. De bubbel komt uit het Italiaanse Valdobbiadene, een gemeente in de provincie Treviso. Valdobbiadene is ook de plek waar de Ferrari’s onder de Prosecco’s vandaan komen, dus met een bubbel weten ze echt wel raad. Deze Rosé is voornamelijk gemaakt van het blauwe druivenras Nerello Mascalese. Bij het persen van de druiven wordt er kleur aan de schil ontrokken. De schilletjes vergisten vervolgens niet mee in het verdere proces.

Het resultaat is een heerlijke bubbel. Het is zeker geen laf fruitje, maar één en al fruit galore met als hoofdaroma framboos.

Bestellen

De Valdo en de Barbera Chinato zijn te bestellen bij Greenflash Wijn. In het geval van de Carucci Chinato kun je kiezen uit verschillende maten: sample van 6 cl (€3,99) 0,375 liter (€14,90) en 1 liter (€25,90). De fles Valdo Floral Jungle Edition haal je in huis voor €14,90.

Barbera gin tonic 4 Valdo Spumante Rose

Meer Wijndummy

Voor meer Wijndummy like je de Wijndummy Facebookpagina, volg je Wijndummy op InstagramTwitter en ga je naar het Wijndummy YouTube kanaal. Heb je tips? Mail naar info@wijndummy.nl!  Wijndummy

Deel dit :