Avec rose hoofdfoto

AVEC, de rosé om te delen

Wijnpost is altijd fijn, al helemaal wanneer het komt in de vorm van een heerlijke fles zomerse rosé. En met het zonnetje dat nu nog even schijnt, wil ik deze AVEC best met de voeten omhoog in de tuin uitproberen.

Avec

Avec, de naam zegt het al: avec = met, deze wijn moet je dus delen. Deel met vrienden, familie of geef een fles als bedankje aan iemand. Wat de looks betreft, is het marketing technisch slim bedacht. Onder AVEC is een gedeelte vrijgelaten dat je helemaal vol kunt pennen of waar je gewoon de naam van je drinkbuddy op kunt schrijven. Het wijnhuis heeft meerdere wijnen, waaronder ook nog andere rosé wijnen. Ik testte de AVEC No. 3 voor je.

Avec rose kistje

Avec smaak

Deze rosé heeft het niet alleen qua looks, maar ook qua smaak. In de wijn vinden we meerdere druivenrassen waaronder caberbet sauvignon, syrah, cinsault, grenache en rolle. De smaak is eigenlijk alles wat je wil van een zomerse rosé. Het is licht bloemig, zacht, fris en fruitig met smaken van aardbei, framboos en een beetje grapefruit voor dat frisse tintje. Het is een echte allemansvriend die lekker is voor gewoon zo in het zonnetje of goed te combineren is met tapas of een lekker stuk vis zoals dorade.

Avec rose glas

Avec kleur

De kleur is typisch voor rosé wijnen uit de Provence in het zuiden van Frankrijk. Deze komt ook nog eens uit de bekende roséstreek Coteaux d’Aix-en-Provence. Dit is de laatste jaren ook wel de hipste kleur rosé. Het zalmroze van de wijn wordt door veel mensen gelijk gezien als kwaliteit. Ondanks dat ik ook enorm fan ben van het kleurtje, wil ik toch even zeggen dat je die gedachte moet laten varen. Kleur hangt niet samen met kwaliteit of het zoetgehalte van een wijn. Het heeft er puur mee te maken hoe lang het sap van de druiven in contact heeft gestaan met de schillen van de druiven en hoe diep de kleur van die schillen was. Vaak worden donkere rosé wijnen nog vaak verward met zoete terras meuk. Dat is dus niet zo.

Avec rose glas en fles

Waar te krijgen

Importeur van deze zomerse roze vriend is Vinites en via Perfectewijn.nl is zo’n fles ook voor € 12,38 voor de consument in huis te halen. Die prijs is dan wel met tien procent korting tot en met 27 april 2019, anders betaal je € 13,75.

Meer Wijndummy

Voor meer Wijndummy like je de Wijndummy Facebookpaginavolg je Wijndummy op Instagram en ga naar het Wijndummy YouTube kanaal. Heb je tips? Mail naar info@wijndummy.nl!  

Wijndummy

Deel dit :